rafting di sungai telaga waja karangasem bali

Bali Rafting (Arung Jeram / Berakit di Bali)

Salah satu sukan air yang paling popular untuk pelancong asing dan domestik adalah arung jeram di Bali. Terdapat banyak peminat rafting air putih di Bali kerana banyak sebab. Seperti faktor keselamatan dan keselamatan yang terjamin, faktor perkhidmatan dan watak sungai yang sangat sesuai untuk pemula.

Ingin mengetahui pilihan sungai yang digunakan untuk aktiviti arung jeram di Bali? Pilihan selamat untuk rekreasi air dan dapatkan harga murah untuk pakej arung jeram Bali. Di Bali, ada tiga sungai yang digunakan untuk arung jeram Bali, sungai-sungai ini adalah sungai Telaga Waja, sungai Ayung dan sungai Bakas.

Kami mempunyai tiga tempat untuk melakukan arung jeram, iaitu di sungai Ubud atau biasanya dikenali sebagai Ubud Rafting, di sungai Telaga Waja atau Telaga Waja Rafting dan Sungai Melangit atau Bali Rafting. Ketiganya sama-sama menyeronokkan, terutamanya bagi anda yang bosan dengan suasana pusat membeli-belah atau pusat hiburan yang sibuk, arung jeram adalah yang paling sesuai untuk menghilangkan tekanan anda, dengan mencetuskan adrenalin anda, arung jeram mempunyai kelebihan untuk para peminatny.

Ini Adalah Beberapa Pilihan Lokasi Bali Rafting

Ayung Rafting > Klik Disini

Sungai Ayung terletak di Desa Payangan Ubud Bali. Seperti yang anda ketahui, kawasan Ubud Bali adalah salah satu tarikan pelancongan paling terkenal di Bali. Untuk pergi ke Sungai Ayung Ubud akan memakan masa 1 jam, jika anda berlepas dari Bandara Ngurah Rai Bali. Semasa perjalanan anda ke tempat-tempat pelancongan Ubud, anda akan melalui tempat-tempat pelancongan Kuta, kota Denpasar dan tempat-tempat pelancongan Sanur.

Masa untuk arung jeram di Ubud adalah kira-kira 2 jam, dengan lintasan atau panjang sungai sekitar 13 kilometer. Semasa perjalanan arung jeram di Sungai Ayung di Ubud, anda akan dibawa menikmati jeram sungai Ayung, sambil mengambil gambar di pinggir sungai Ayung di Ubud yang mempunyai latar belakang ukiran di sepanjang dinding sungai. Ukiran di dinding sungai adalah ciri aktiviti arung jeram di sungai Ayung di Ubud.

Telaga Waja Rafting > Klik Disini

Sungai Telaga Waja tentunya menawarkan perbezaan yang ketara dari sungai lain. Sungai Telaga Waja mempunyai trek arung jeram terpanjang di Bali, jaraknya 16 kilometer. Sekiranya anda berakit di sungai Telaga Waja dan ingin menyusuri trek sungai sepanjang 16 kilometer, anda akan mengambil masa sekitar 2.5 jam hingga 3 jam.

Sungai Telaga Waja mempunyai air jernih dan menawarkan pemandangan sawah di sepanjang tebing sungai dan sungai mengalir dengan deras. Sangat sesuai untuk anda yang mempunyai semangat petualang, dan suka sukan air seperti arung jeram Bali. Slaid terbitan yang dimiliki oleh sungai Telaga Waja setinggi hampir 5 meter. Namun, anda tidak perlu risau kerana sangat selamat untuk peserta arung jeram di Bali.

Sungai Melangit Bali Rafting > Klik Disini

Untuk sungai Melangit di kampung Bakas Klungkung, penyedia yang paling terkenal untuk lawatan arung jeram di sungai Melangit ialah Bakas Levi Rafting. Penyedia Bakas Levi Rafting adalah satu-satunya pengendali arung jeram yang menyediakan perkhidmatan sukan air arung jeram di Sungai Melangit.

Arung jeram di sungai Melangit Klungkung menawarkan cabaran yang tidak jauh berbeza dengan tempat arung jeram lain di pulau Bali. Lokasi sungai Melangit mempunyai kelebihan dengan keadaan semula jadi yang masih terpelihara dan sangat semula jadi. Di samping itu, ia menawarkan udara segar di kawasan luar bandar, dan penduduk di sekitar sungai sangat ramah. Di samping itu, Bakas Levi Rafting juga menawarkan aktiviti pelancongan menunggang gajah, nama tempat pelancongan itu adalah taman gajah Bakas Bali.

Jangan membuang masa anda .....!

Hubungi 24 jam kami di WhatsApp/SMS +62 81-2397-7705, E-mail: info@tourbalimurah.com untuk maklumat lanjut.

Pelbagai perkhidmatan tambahan yang detailnya boleh anda mesej, dengan langsung menghubungi kami.
PRIVACY POLICY :
Permintaan atau reservasi Anda benar-benar aman, semua data pribadi dienkripsi dan akan diproses dengan cara yang aman melalui email yang aman. Kami menjaga privasi data pribadi Anda dengan sangat serius. Informasi pribadi Anda hanya akan digunakan untuk memproses pemesanan Anda.

  Booking atau Permintaan:

  Maklumat Perkhidmatan*:

  Pilihan Hotel:

  Tarikh*:

  Peserta Tour*:

  Maklumat Anda:

  Nama *:

  Email *:

  Phone:

  WhatsApp:

  Warganegara:

  Nama Reservasi:

  Pick Up Area / Hotel:

  Nomor Kamar:

  Mesej Anda:

  Scroll to Top
  Scroll to Top