Ayung Rafting Ubud Bali

Ayung Rafting merupakan rafting tertua di Bali terletak di Ubud daerah yang terkenal sebagai daerah seni Ayung Rafting banyak digemari oleh para pelancong kerana masi mempunyai pemandangan yang alami dan udara yang segar.

Khusus untuk arung jeram sungai Ayung di Ubud, terdapat sebuah kapal getah dengan kapasiti 4 orang peserta dan 6 orang peserta. Setiap kapal akan mempunyai 1 instruktur arung jeram. Selama lebih kurang 2 jam, anda akan menavigasi sungai Ayung yang pantas di Ubud. Jarak yang akan dilalui di sana, kira-kira 12 km.

Dalam perjalanan arung jeram di Ayung di Ubud, para peserta dapat menikmati jeram sungai Ayung dan mengambil gambar dengan latar belakang yang diukir di dinding dinding sungai. Ukiran Bali yang terukir di dinding sungai Ayung adalah ciri utama aktiviti pelancongan arung jeram di Ubud Bali.

Setelah menyeberangi sungai Ayung di Ubud sejauh 12 km, peserta arung jeram akan tiba di tempat penamat. Pada titik penamat, terdapat kawasan rehat, ruang ganti, bilik mandi, dan tuala. Kemudian para peserta akan menikmati hidangan bufet makan tengah hari. Tarikan pelancongan Ayung Rafting Ubud penuh dengan pelancong dari dalam dan luar negara. Terutama sebelum Krismas, Tahun Baru, cuti sekolah dan cuti kebangsaan yang lain.

Senarai 3 Penyedia Arung Jeram Sungai Ayung Terbaik

Kami hanya mengesyorkan 3 syarikat yang menyediakan arung jeram Ayung di Bali. Tiga pengendali arung jeram di sungai Ayung yang kami cadangkan, menawarkan harga arung jeram yang berbeza. Bermula dari harga tiket rafting Ubud termurah hingga harga tiket rafting Ubud yang paling mahal.

Semua pengendali arung jeram di sungai Ayung Ubud yang kami sarankan di bawah ini, mempunyai rekod keselamatan 100%, untuk aktiviti arung jeram di Ubud Bali. Selain itu, ia terkenal menjaga kualiti perkhidmatan kepada pelanggan. Anda dapat melihat tiga syarikat arung jeram di bawah.

1. Payung Rafting Sungai Ayung Ubud

Sekiranya anda bercuti di pulau dewa, Bali dan ingin mencuba lawatan arung jeram, tentu anda pasti ingin tahu apa tempat-tempat arung jeram di Bali, mana yang bagus, selamat dan murah. Selain itu, salah satu sungai yang layak digunakan untuk aktiviti arung jeram di Bali adalah sungai Ayung di Ubud. Di sungai Ayung di Ubud, terdapat banyak syarikat aktiviti pelancongan arung jeram. Oleh itu, kami hanya mengesyorkan tiga penyedia arung jeram Ubud, berdasarkan perkhidmatan, keselamatan dan keselamatan. Salah satu daripada tiga syarikat yang kami cadangkan untuk arung jeram di sungai Ayung di Ubud adalah arung jeram Payung.

Semua pengendali arung jeram di sungai Ayung Ubud yang kami sarankan di bawah ini, mempunyai rekod keselamatan 100%, untuk aktiviti arung jeram di Ubud Bali. Selain itu, ia terkenal menjaga kualiti perkhidmatan kepada pelanggan. Anda dapat melihat tiga syarikat arung jeram di bawah.

Harga Payung Rafting Ubud

 • Harga untuk Adult (dewasa) πŸ‘‰ IDR 295,000 / orang.
 • Harga untuk kanak-kanak (5 – 12 tahun) πŸ‘‰ IDR 190,000 / orang.

2. Sobek Ayung Rafting Ubud

Sobek arung jeram Bali dalam menyediakan aktiviti arung jeram di sungai Ayung di Ubud, sangat terkenal dengan keselamatan, kemudahan yang baik dan layanan pelanggan. Selain itu, Sobek Ayung Rafting adalah salah satu syarikat perintis awal dalam aktiviti arung jeram di Bali dan sangat terkenal oleh pelancong Indonesia.

Berikut ini adalah apa yang anda akan dapat sekiranya menempah aktiviti arung jeram dengan Sobek rafting Bali.

 • Pelanggan akan mendapatkan perkhidmatan pick-up dan drop-off di lokasi tinggal pelanggan.
 • Harga arung jeram Bali Sobek termasuk cukai dan bayaran perkhidmatan.
 • Arung jeram Bali Sobek menyediakan air mineral untuk pelanggan mereka.
 • Panduan arung jeram yang disediakan oleh Bali Sobek sangat profesional dan berpengalaman.
 • Kemudahan pancuran mandian dan tuala disediakan untuk pelanggan arung jeram Bali Sobek.
 • Kebersihan tandas selalu dijaga dan bilik ganti dijaga dengan baik.
 • Pelanggan mendapat pelbagai pilihan menu untuk makan tengah hari bufet.
 • Pelanggan mendapat perlindungan insurans oleh Sobek rafting Bali, sekiranya berlaku kemalangan.

Harga Sobek Rafting Ubud

 • Harga untuk Adult (dewasa) πŸ‘‰ IDR 450,000 / orang.
 • Harga untuk kanak-kanak (5 – 12 tahun) πŸ‘‰ IDR 375,000 / orang.

3. Mason Rafting Ubud

Sekiranya anda ingin berakit di sungai Ayung di Ubud dengan syarikat arung jeram terbaik, dan harga arung jeram di sungai Ayung bukanlah halangan. Kemudian kami mencadangkan anda untuk memilih Bali Mason Adventure Rafting. Sebagai tambahan, jika anda ingin mengajak anak-anak dengan usia minimum 5 tahun untuk menyertai arung jeram Ayung, pilih Mason Adventures Rafting Ubud. Kerana Mason Adventures Rafting Ubud, sangat sesuai untuk peserta arung jeram pemula.

Arung jeram di Sungai Ayung di Ubud dengan pengendali pengembaraan Mason menawarkan standard keselamatan yang sangat tinggi. Akibatnya, harga arung jeram sungai Ayung oleh Bali Mason Adventures adalah tinggi. Mason rafting Ubud adalah salah satu syarikat arung jeram terbaik di sungai Ayung Ubud. Kerana mereka memastikan setiap pelanggan mendapat perkhidmatan terbaik dan keselamatan peserta adalah keutamaan.

Harga Mason Rafting Ubud

 • Harga untuk Adult (dewasa) πŸ‘‰ IDR 295,000 / orang.
 • Harga untuk kanak-kanak (5 – 12 tahun) πŸ‘‰ IDR 190,000 / orang.

Harga Pakej Ayung Rafting Bali

 • Harga arung jeram di Ubud Bali adalah untuk satu orang dengan pesanan minimum 4 orang.
 • Harga tambang / tiket Ubud Rafting tidak termasuk pengangkutan ulang-alik.
 • Harga termasuk cukai dan perkhidmatan.
 • Harga arung jeram Ayung di Ubud termasuk peralatan arung jeram.
 • Termasuk panduan arung jeram.
 • Penggunaan tuala, dan tab mandi.
 • Terdapat bilik ganti.
 • Termasuk minuman selamat datang, menu makan tengah hari sayur-sayuran segar, dan air mineral.
 • Insurans hayat disediakan oleh pengendali arung jeram.
 • Umur peserta yang dibenarkan mengikuti arung jeram adalah dari 7 tahun – 65 tahun.

Item Yang Harus Anda Bawa

 • Baju renang, atau pakai celana pendek dan pakaian yang tidak menyerap air.
 • Krim blok matahari.
 • Pertukaran pakaian.
 • Beg plastik untuk pakaian basah.
 • Membawa kamera anda sendiri diizinkan, jika ada kerosakan pada kamera itu adalah tanggungjawab peserta.
 • Menggunakan selipar trekking sangat digalakkan semasa berakit.

Barang berharga harus disimpan di dalam loker seperti telefon bimbit, perhiasan, kamera. Namun, jika anda ingin membawa barang berharga seperti kamera, anda boleh meminta panduan arung jeram membawanya untuk anda. Kemudian, panduan akan menyimpan kamera anda dalam beg pelindung kalis air. Walau bagaimanapun, sekiranya berlaku kerugian atau kerosakan harta benda anda, insurans tidak termasuk dan kerosakan itu adalah tanggungjawab anda sendiri.

Pada titik akhir Payung berakit Ubud, kakitangan arung jeram akan memaparkan foto anda semasa perjalanan arung jeram. Selain itu, jika anda ingin membeli gambar anda, sila tanyakan panduan anda.

*TBA = to be advised. Silakan kontak kami ya

Jangan membuang masa anda .....!

Hubungi 24 jam kami di WhatsApp/SMS +62 81-2397-7705, E-mail: info@tourbalimurah.com untuk maklumat lanjut.

Pelbagai perkhidmatan tambahan yang detailnya boleh anda mesej, dengan langsung menghubungi kami.
PRIVACY POLICY :
Permintaan atau reservasi Anda benar-benar aman, semua data pribadi dienkripsi dan akan diproses dengan cara yang aman melalui email yang aman. Kami menjaga privasi data pribadi Anda dengan sangat serius. Informasi pribadi Anda hanya akan digunakan untuk memproses pemesanan Anda.

  Mau Booking atau Request:

  Detail Layanan*:

  Pilihan Hotel:

  Tanggal*:

  Peserta Tour*:

  Informasi Anda:

  Nama *:

  Email *:

  Phone:

  WhatsApp:

  Warga Negara:

  Nama Reservasi:

  Pick Up Area / Hotel:

  Nomor Kamar:

  Pesan Anda:

  Scroll to Top
  Scroll to Top