Lawatan Lovina Dolphin Full Day

Bagi anda yang suka berjalan-jalan di sekitar utara Bali untuk melihat ikan lumba-lumba atau ikan lumba-lumba yang tinggal di laut lepas, ini adalah pilihan lawatan sehari penuh Bali atau lawatan 10 jam ke bahagian utara Bali, yang sangat sesuai untuk lawatan. tempat pelancongan di utara Bali, iaitu pantai Lovina, yang mempunyai pasir hitam.

Di Pakej Dolphin Full Day Tour ini anda juga boleh melawat tempat pelancongan yang lain seperti: Pantai Lovina yang terkenal dengan Dolphin yang hidup di laut bebas, Banjar dengan air panasnya, Gitgit dengan Air Terjun yang terbesar dan tertinggi di Bali, Pura Ulun Danu Beratan di bedugul, Kuil Taman Ayun di Mengwi.

Jadual lawatan sehari penuh untuk Lovina Dolphin

👉 Bertolak Setiap Hari dari 03.00 pagi (Durasi : 12 jam)

 • Pantai Lovina
  Pantai Lovina di mana biasanya lumba-lumba mempamerkan tariannya. Selama 15-30 minit menunggu sambil terus melajukan perahu, biasanya sekumpulan ikan lumba-lumba kelihatan melompat ke atas permukaan air. dan biasanya tampak beberapa perahu yang lain bergerak kearah yang sama. untuk melihat tarikan ikan lumba-lumba di alam bebas dari jarak yang begitu dekat. Beberapa lumba-lumba dengan santainya bersalto di udara menunjukkan tarikan yang jarang berlaku bahkan tidak ada pada lokasi pelancongan pantai lain. Usai tarikan ikan lumba-lumba tersebut, ke lokasi di mana terumbu karang boleh dilihat dengan cukup jelas dari atas kapal. Ke terumbu karang dan ikan warna-warni hilir-mudik di sekitar perahu. Habis melihat Lumba – lumba biasanya di teruskan makan sarapan pagi.
 • Air Panas Banjar
  Air Panas Banjar Terletak di Desa Banjar, Kecamatan Banjar ± 19 km sebelah barat dari Kota Singaraja dan ± 1 km sebelah barat Wihara Budha. Air Panas Banjar dikenali sebagai sebutan Hot Spring sudah tidak asing lagi bagi para pengamal pelancongan. Pelbagai tetamu dari mancanegara telah melawat pelancongan alam ini. Air panas yang muncul dari bukit tempatan dibuat bertingkat, ditingkat pertama terdiri dari beberapa pancoran dimana pelancong dapta mandi air panas. Kolam kecil juga terdapat pada tingkatan ini. Pada tingkatan kedua kolam dibuat lebih besar.
 • Air Terjun Gitgit
  Air Terjun Gitgit terletak di Desa Gitgit Kecamatan Sukasada. Dari Kota Singaraja terletak 11 km ke arah selatan menuju Desa Pancasari dan Bedugul. Air terjun yang berketinggian ± 35 meter ini sangat asri dan mempunyai panorama yang indah dan berada di persekitaran yang berhawa sejuk.
  urun dengan jalan kaki setelah melewati tempat kenderaan Gitgit, beberapa pemuda tempatan yang disusun oleh desa adat tempatan menawarkan perkhidmatan menghantar para pelancong menuju pelancongan air terjun yang indah ini. Disamping suara deburan air terjun dan kicauan burung, hamparan sawah, ladang cengkeh dan kopi / begitu pula tumbuhan buluh sepanjang jalan menuju air terjun menyuguhkan suasana damai dan alami.
 • Pura Ulun Danu Bedugul
  Bedugul merupakan suatu kawasan Pelancongan yang terletak pada ketinggian + 1240 m dari permukaan laut. Daerah ini sangat sejuk dengan suhu rata-rata 180C pada malam hari dan 240C pada siang hari. Kuala Lumpur-Bedugul-Alas Kedaton-Tanah Lot merupakan suatu laluan perjalanan yang sangat menyenangkan dari Kuala Lumpur menuju Bedugul. Bedugul adalah daerah pergunungan yang dingin di mana terdapat sebuah tasik (Danau Beratan) dan Pura Ulun Danu.
 • Pura Taman Ayunadalah Kuil peninggalan masa kejayaan Raja Mengwi. Kuil ini di bangun tahun 1634 dan dibina dengan konsep Tri Mandala (3 halaman) dan dikelilingi dengan kolam indah yang menggambarkan sebuah kerajaan dengan perlindungan bentengnya. Di laman utama terdapat beberapa Meru (tempat pemujaan yang atapnya bertingkat ganjil) untuk memuja para Dewa yang bersemayam di setiap Gunung di Bali seperti G. Agung, G. Batur, G. Batukaru dan lain-lain.

Harga Pakej per orang

*Minimum 2 orang, dalam Ringgit Malaysia (MYR).

Harga Lawatan Inklusif: MYR 250 / seorang

Harga Termasuk:

 • Kereta AC peribadi,
 • Perkhidmatan panduan profesional,
 • Tiket masuk ke tempat-tempat pelancongan dan sumbangan
 • Dan Makan tengah hari (halal food)
1 – 5 Orang
1 – 12 Orang
1 – 17 Orang
1 – 25 Orang
1 – 35 Orang
1 – 45 Orang
MYR 220
MYR 340
MYR 380
MYR 600
MYR 750
MYR 1.200

Harga Termasuk:

 • Kereta atau Bas pakai AC peribadi,
 • Perkhidmatan panduan profesional,
 • Bayaran masuk dan Makan tengah hari tidak termasuk dalam harga
 • Tidak termasuk Tiket naik boat untuk lihat Dolphin,

Nota:

 • Harga lawatan dikira setiap orang dalam Ringgit Malaysia
 • Harga lawatan hanya berlaku untuk para tamu yang menginap di hotel di Kuta, Seminyak, Jimbaran, Nusa Dua, Sanur, dan daerah Denpasar.
 • Bayaran tambahan akan dikenakan untuk hotel di luar kawasan tersebut.
 • Semua perkhidmatan pelancongan di atas adalah peribadi (tidak berkongsi)
 • Harga lawatan hanya sah untuk rakyat Malaysia, untuk min. 2 orang
 • Tip tambahan akan dikenakan untuk panduan Mandarin (Cina) yang meminta, USD40 / tetamu / hari.
 • Sah sehingga: 31 July 2020
 • Kami juga bersedia membuat jadual lawatan mengikut idea dan permintaan anda, hubungi kami melalui WhatsApp WA 081-2397-7705
 • Perbelanjaan pribadi
 • Ganjaran/Tip, dll.

Jangan membuang masa anda .....!

Hubungi 24 jam kami di WhatsApp/SMS +62 81-2397-7705, E-mail: info@tourbalimurah.com untuk maklumat lanjut.

Pelbagai perkhidmatan tambahan yang detailnya boleh anda mesej, dengan langsung menghubungi kami.
PRIVACY POLICY :
Permintaan atau reservasi Anda benar-benar aman, semua data pribadi dienkripsi dan akan diproses dengan cara yang aman melalui email yang aman. Kami menjaga privasi data pribadi Anda dengan sangat serius. Informasi pribadi Anda hanya akan digunakan untuk memproses pemesanan Anda.

  Booking atau Permintaan:

  Maklumat Perkhidmatan*:

  Pilihan Hotel:

  Tarikh*:

  Peserta Tour*:

  Maklumat Anda:

  Nama *:

  Email *:

  Phone:

  WhatsApp:

  Warganegara:

  Nama Reservasi:

  Pick Up Area / Hotel:

  Nomor Kamar:

  Mesej Anda:

  Scroll to Top
  Scroll to Top