Lawatan berbasikal di Bali (Bali Cycling)

Berbasikal adalah sukan yang pada masa ini sangat digalakkan kerana selain dapat mengurangkan pencemaran udara, aktiviti ini juga cukup sihat, Berbasikal Bali adalah aktiviti berbasikal yang digabungkan dengan aktiviti pelancongan yang cukup menarik dan menyeronokkan.

Berbasikal adalah sukan yang menyeronokkan dan sihat, itu normal !! Ini kisah lain jika anda berbasikal di Bali, lawatan berbasikal di Bali membawa anda ke kawasan luar bandar di Bali yang masih segar dan semula jadi, anda juga dapat mengetahui lebih lanjut mengenai kepelbagaian daya tarikan semula jadi Bali yang belum pernah anda lihat dan anda tahu.

Aktiviti ini sangat digemari oleh pelancong luar negara. Bersama tourbalimurah.com anda akan merasakan kesihatan bersenam serta pemandangan indah dari pulau Bali dan anda akan mengetahui lebih banyak mengenai budaya, etnik, dan adat istiadat Bali, kerana anda dapat segera melihat dan bertanya kepada orang-orang setempat yang kami temui semasa melakukan aktiviti ini.

Aktiviti ini lebih menyeronokkan jika anda melakukannya bersama, tema, keluarga, atau kumpulan anda. Di bawah ini anda boleh memilih trek yang anda mahukan, tentunya dengan potongan harga dan harga yang berbeza-beza.

Beberapa Pilihan Lawatan Aktiviti Berbasikal di Bali

BEDUGUL CYCLING TOUR
Bedugul Cycling Tour adalah Pakej Lawatan Berbasikal yang mengambil rute kawasan pelancongan Bedugul, yang terletak sekitar 2 jam dari kota Denpasar. Pakej ini menawarkan cara yang menyeronokkan dan sihat untuk menikmati keindahan pulau Bali, terutamanya Bedugul.
Pakej ini bermula pada waktu pagi sekitar jam 8:00 pagi, kerana pada waktu pagi aktiviti ini dijalankan, semakin baik kerana udara di pagi hari masih sangat segar. Pakej ini akan membawa anda melihat kebun sayur komuniti. Sekiranya anda bernasib baik, anda dapat melihat sendiri proses penuaian buah strawberi.
Yang tidak kurang hebatnya ialah anda juga akan dibawa melihat Kuil Ulun Danu yang sangat indah, di pinggir tasik, menjadikan kuil ini dikunjungi oleh banyak pelancong.

UBUD CYCLING TOUR
Ubud cycling tour membawa anda ke kawasan pedesaan, sepanjang perjalanan anda akan disuguhkan pemandangan alam seperti sawah yang membentang dengan corak tanah bertingkat, anda juga dapat berkomunikasi atau bertanya secara langsung kepada masyarakat setempat mengenai corak kehidupan, adat istiadat, acara keagamaan dan lain-lain, anda juga boleh mengambil gambar di tempat-tempat indah di sekitar kampung Ubud sebagai kenang-kenangan.
Acara ini diadakan pada waktu pagi agar kita masih mempunyai saat yang indah, dan cuaca masih segar. Sebelum melakukan aktiviti ini, kita akan memberikan sedikit pemanasan sehingga ketika melakukan aktiviti tersebut, ia akan terhindar dari kecederaan.

Harga Lawatan Berbasikal Bali

Berikut ini adalah harga aktiviti pelancongan berbasikal di Bali untuk pelancong asing.

PAKET Dewasa
Anak
Bedugul cycling Tour TBA TBA
Ubud cycling Tour TBA TBA

*TBA = to be advised. Silakan kontak kami ya

Termasuk:

 • Penjemputan return
 • Makan Siang
 • Asuransi
 • Guide Bali Cycling
 • spot cycling selama 2 jam

Catatan:

 • Paket hanya berlaku untuk pelancong asing
 • Sah sehingga: 31 July 2020
 • Kami juga bersedia membuat jadual lawatan mengikut idea dan permintaan anda, hubungi kami melalui WA 081-2397-7705
 • Pengeluaran pribadi
 • Tip dll.

Jangan membuang masa anda .....!

Hubungi 24 jam kami di WhatsApp/SMS +62 81-2397-7705, E-mail: info@tourbalimurah.com untuk maklumat lanjut.

Pelbagai perkhidmatan tambahan yang detailnya boleh anda mesej, dengan langsung menghubungi kami.
PRIVACY POLICY :
Permintaan atau reservasi Anda benar-benar aman, semua data pribadi dienkripsi dan akan diproses dengan cara yang aman melalui email yang aman. Kami menjaga privasi data pribadi Anda dengan sangat serius. Informasi pribadi Anda hanya akan digunakan untuk memproses pemesanan Anda.

  Mau Booking atau Request:

  Detail Layanan*:

  Pilihan Hotel:

  Tanggal*:

  Peserta Tour*:

  Informasi Anda:

  Nama *:

  Email *:

  Phone:

  WhatsApp:

  Warga Negara:

  Nama Reservasi:

  Pick Up Area / Hotel:

  Nomor Kamar:

  Pesan Anda:

  Scroll to Top
  Scroll to Top