Pakej Percutian 2 Hari 1 Malam Lihat Dolphin

Lawatan ikan lumba-lumba atau Dolphin sepanjang hari ini dirancang untuk anda yang ingin melakukan perjalanan hebat dan menyeronokkan dengan melihat tarikan lumba-lumba yang hidup bebas di pantai Lovina, dengan pakej pelancongan 2 hari 1 malam ini, anda juga dapat berinteraksi secara langsung dengan ikan lumba-lumba.

Tempat-tempat yang dikunjungi tidak hanya itu, ada Banjar dengan air panasnya, Gitgit dengan air terjun terbesar dan tertinggi di Bali, Pura Ulun Danu Beratan di Bedugul, kuil Tanah Lot.

Pakej Percutian 2 Hari 1 Malam Lovina Dolphin Tour

PAKEJ DOLPHIN DI LOVINA HOTEL ADITYA
(Pakej 2 HARI 1 MALAM)

Special Harga Pakej:

 • Dewasa special MYR. 630/ Orang,
 • Anak-anak special MYR. 220 / Anak (3 – 12 th)

Jadual Perjalanan Pakej Lovina Dolphin 2 hari 1 malam

Hari 1: Jemput sebelah petang di hotel atau di lapangan terbang ke Lovina Hotel untuk menginap.
Termasuk: Pemindahan hotel di Kuta / NusaDua atau Lapangan Terbang ke Aditya Hotel Lovina, Program percuma.

Hari 2: Lawatan Dolphin (06.00 – 20.00)
Pada jam 06.00 pagi, anda akan dijemput menaiki kapal untuk melihat ikan lumba-lumba di pantai Lovina. Selepas lebih kurang 2 jam, kami akan menjemput anda untuk melihat Dolphin dan kembali ke hotel untuk menikmati sarapan. Setelah memeriksa hotel, perjalanan diteruskan dengan lawatan ke mata air panas di kampung Banjar, Air Terjun Gitgit, maka kami akan menyajikan makan siang di Bedugul sambil menyaksikan pemandangan Kuil Ulundanu. Sebelum kembali ke hotel, jangan lupa bahawa kami akan mengundang anda untuk mengunjungi Pura Tanah Lot untuk menikmati Matahari Terbenam. Pindah ke hotel seterusnya atau ke lapangan terbang.

Laluan yang akan kami lawati:

 1. Pantai Lovina
  Pantai Lovina di mana lumba-lumba biasanya melakukan tarian. Selama 15-30 minit menunggu sambil terus memajukan kapal, biasanya sekumpulan lumba-lumba kelihatan melompat ke permukaan air. Dan anda biasanya melihat beberapa kapal lain bergerak ke arah yang sama, untuk melihat ikan lumba-lumba menarik di alam liar dari jarak yang dekat. Beberapa lumba-lumba dengan santai mengalir ke udara menunjukkan daya tarikan yang jarang berlaku walaupun ia tidak terdapat di dua lokasi pantai yang lain. Setelah tarikan ikan lumba-lumba, ke lokasi di mana terumbu dapat dilihat dengan jelas dari kapal. Ke terumbu karang dan ikan berwarna-warni berulang-alik di sekitar kapal. Setelah melihat ikan lumba-lumba, mereka biasanya terus makan sarapan pagi.

 2. Mata Air Panas Banjar
  Air Panas Banjar Terletak di Desa Banjar, Kabupaten Banjar ± 19 km sebelah barat Bandar Singaraja dan ± 1 km sebelah barat Kuil Buddha. Hot Spring Banjar, yang dikenali sebagai Air Panas, tidak asing bagi pengamal perjalanan. Pelbagai tetamu dari luar negara telah mengunjungi dua alam ini. Air panas yang muncul dari bukit setempat berstrata, tingkat pertama terdiri dari beberapa pancuran mandi di mana pelancong dapat mandi air panas. Kolam kecil juga mungkin terdapat di tingkat ini. Di tingkat kedua kolam dibuat lebih besar.
 3. Air Terjun Gitgit
  Air Terjun Gitgit terletak di Desa Gitgit, Kabupaten Sukasada. Dari Bandar Singaraja, 11 km ke selatan menuju Pancasari dan Bedugul Village. Air terjun dengan ketinggian ± 35 meter sangat indah dan mempunyai panorama yang indah dan berada di persekitaran yang sejuk. Turun dengan berjalan kaki setelah melewati lokasi kereta api Gitgit, beberapa pemuda tempatan yang disarankan oleh kampung tradisional tempatan menawarkan perkhidmatan untuk membawa pelancong ke air terjun yang indah ini. Selain suara air terjun yang hancur dan kicauan burung, hamparan sawah, sawah dan kopi / serta alang-alang di sepanjang jalan menuju air terjun menawarkan suasana yang damai dan semula jadi.
 4. Bedugul
  Bedugul adalah kawasan Pelancongan yang terletak pada ketinggian + 1240 m dari permukaan laut. Kawasan ini sangat sejuk dengan suhu purata 18 ° C pada waktu malam dan 24 ° C pada siang hari. Denpasar – Bedugul – Alas Kedaton – Tanah Lot adalah laluan yang sangat menyenangkan dari Denpasar ke Bedugul. Bedugul adalah kawasan pergunungan yang sejuk di mana terdapat tasik (Tasik Beratan) dan Kuil Ulun Danu.
 5. Pura Tanah Lot
  Pura Tanah Lot didirikan pada abad XV Masihi oleh Pedanda Bawu Rawuh atau Danghyang Nirartha yang berasal dari Kerajaan Majapahit. Pura Tanah Lot terletak di laut atau terpisah dari daratan dan di sekitar kuil ini juga terdapat beberapa kuil kecil dan besar, termasuk Pura Pekendungan. Di bawah dan di sebelah barat terdapat sumber air tawar yang merupakan air suci bagi penganut Hindu. Di Tanah Lot, kita dapat melihat penampilan bulan purnama pada waktu malam dan terbenamnya matahari di kaki langit, yang merupakan pemandangan yang sangat indah.

Pakej Termasuk:

 • Hotel selama 1 malam
 • Lapangan terbang ulang-alik, hotel, lapangan terbang
 • Lawatan Dolphin di Pantai Lovina
 • 1 x sarapan di hotel
 • 1 x makan tengah hari di Mentari Restaurant Bedugul
 • Tiket masuk ke objek pelancongan
 • Pemandu pelancong

Catatan:

 • Harga paket dihitung perorang (dewasa), sudah termasuk menginap di hotel sesuai pilihan (kamar standar berdua), sarapan setiap pagi, welcome drinks, 21 % tax & service charge, dan semua inclusion pada itinerary diatas.
 • PRIVATE TOUR
 • Kebijakan harga untuk anak-anak :
  – Sekamar dengan orang tua menggunakan extra bed = 75 % dari harga dewasa
  – Sekamar dengan orang tua tanpa extra bed = 50 % dari harga dewasa (dibawah 5 th)
 • Paket hanya berlaku untuk orang asing (Malaysia), minimal 2 orang (dewasa)
 • Sah sehingga: 31 July 2020
 • Kami juga bersedia membuat jadual lawatan mengikut idea dan permintaan anda, hubungi kami melalui WA 081-2397-7705
 • Perbelanjaan pribadi
 • Ganjaran/Tip dll.

Jangan membuang masa anda .....!

Hubungi 24 jam kami di WhatsApp/SMS +62 81-2397-7705, E-mail: info@tourbalimurah.com untuk maklumat lanjut.

Pelbagai perkhidmatan tambahan yang detailnya boleh anda mesej, dengan langsung menghubungi kami.
PRIVACY POLICY :
Permintaan atau reservasi Anda benar-benar aman, semua data pribadi dienkripsi dan akan diproses dengan cara yang aman melalui email yang aman. Kami menjaga privasi data pribadi Anda dengan sangat serius. Informasi pribadi Anda hanya akan digunakan untuk memproses pemesanan Anda.

  Mau Booking atau Request:

  Detail Layanan*:

  Pilihan Hotel:

  Tanggal*:

  Peserta Tour*:

  Informasi Anda:

  Nama *:

  Email *:

  Phone:

  WhatsApp:

  Warga Negara:

  Nama Reservasi:

  Pick Up Area / Hotel:

  Nomor Kamar:

  Pesan Anda:

  Scroll to Top
  Scroll to Top