Pakej Honeymoon Bali 6 Hari 5 Malam

Bali adalah salah satu pulau di Indonesia yang mempunyai daya tarikan semula jadi yang sangat indah. Tidak salah jika Bali adalah destinasi utama bagi pasangan yang ingin berbulan madu. Kami Tourbalimurah.com menawarkan tawaran bagi anda yang ingin berbulan madu di Bali 6 hari 5 malam tanpa perlu mencari hotel dan tempat pelancongan yang ingin anda lawati semasa berbulan madu di Bali.

Nikmati semua keindahan pulau Bali bersama pasangan anda, baik hotel, tarian, maupun alam. Kami menawarkan pakej bulan madu ke Bali. yang tentunya kami telah aturkan dengan anggaran yang paling murah dan tidak mengurangkan perkhidmatan yang kami sediakan. Pakej bulan madu ini merangkumi: Kereta, panduan perjalanan, tiket masuk untuk objek pelancongan, pelbagai lawatan di Bali seperti lawatan Ubud & Kintamani, lawatan Bedugul & Tanah Lot, lawatan Tanjung Benoa & Uluwatu, juga mengambil bahagian dalam acara perjalanan dengan mengambil pelayaran kemewahan kapal sambil menikmati makan malam (pelayaran matahari terbenam), dan menikmati makan malam di Cafe Jimbaran Bali. Garuda Wisnu Kencana, Uluwatu dan pelayaran makan malam matahari terbenam atau Sunset Dinner Cruise.

Jadual lawatan untuk Pakej Bulan Madu 6 Hari 5 Malam

Pakej A: Bulan Madu 6 Hari 5 Malam

Hari 1: Jemput dan pindahkan ke hotel.
Tiba di Bali dan disambut dengan kalungan bunga yang dialu-alukan. Kemudian anda akan dikawal ke hotel untuk mendaftar masuk. Program dan rehat percuma.
Termasuk: Kereta AC private, welcome flower, cool mineral water dan professional guide services.

Hari 2: Kintamani + Lawatan Tarian Kecak Dance (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel. Pada jam 08.30 anda akan dijemput untuk memulakan aktiviti hari ini. Mula-mula kita akan pergi ke studio foto untuk sesi bergambar pengantin lelaki dengan pakaian tradisional Bali. Seterusnya kami akan mengunjungi pusat pembuatan batik di daerah Batubulan dan juga akan mengunjungi tukang perak di Desa Celuk. Melangkah dari sini kita akan pergi ke Kuil Tampaksiring yang terkenal dengan mata air suci. Perjalanan diteruskan ke Kintamani, menikmati pemandangan Gunung dan Tasik Batur yang indah sambil makan tengah hari. Objek seterusnya adalah kita akan menyaksikan pemandangan indah sawah bertingkat di Desa Tegalalang sebelum kita menuju ke Goa Gajah. Program diteruskan dengan menyaksikan persembahan tarian Kecak dan diakhiri dengan makan malam romantis di Pantai Jimbaran dengan menu Seafood. Kembali ke hotel dan berehat.
Termasuk: kenderaan AC peribadi, perkhidmatan pemandu pelancong, tuala sejuk, foto sesi tradisional Bali (termasuk solekan, pakaian, 5 gambar ukuran 6R, CD gambar terpilih), tiket masuk ke objek pelancongan, makan siang dan makan malam.

Hari 3: Bedugul & Tanah Lot Day Tour (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel, tour dimulai dengan mengunjungi Pura Taman Ayun, Pura peninggalan masa kejayaan Raja Mengwi. Dilanjutkan dengan obyek wisata Bedugul untuk melihat keindahan Danau Beratan dan Pura Ulundanu. Menikmati makan siang di Mentari restaurant Bedugul sambil menyaksikan keindahan panorama alam pegunungan. Beranjak menuju Alas Kedaton, obyek cagar alam & budaya yang terkenal dengan puluhan keranya yang bersahabat. Dilanjutkan dengan Tanah Lot, kawasan pantai selatan yang terkenal dengan keunikan pura ditengah laut dan keindahan sunsetnya. Makan malam disajikan di Taman Segara Madu restaurant, kembali ke hotel dan istirahat.
Termasuk: kenderaan AC peribadi, perkhidmatan pemandu pelancong, tuala sejuk, entrance fees & donations, biaya makan siang serta makan malam.

Hari 4: Kembali ke Bali – membeli cenderamata dan Makan Malam (B,L,D)
Sarapan pagi di Coconut Beach Resort Lembongan Hotel. Anda juga akan mendapat urutan badan penuh selama satu jam. Makan tengah hari disajikan di restoran hotel. Pada sebelah petang anda akan dikawal kembali ke Pulau Bali. Kami akan menjemput anda di Pelabuhan Benoa dan kemudian membawa anda untuk membeli cenderamata di Krisna. Diikuti dengan makan malam di Pantai Jimbaran dengan menu BBQ makanan laut.
Termasuk: sarapan pagi dan makan tengah hari di Lembongan, urutan badan penuh selama 1 jam, pemindahan dari Lembongan ke Benoa, pengambilan dari Benoa, perkhidmatan pemandu pelancong dan makan malam di Pantai Jimbaran.

Hari 5: Rawatan Spa dan Lawatan Tanah Lot (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel. Jam 09.00 anda akan dijemput untuk memulakan aktiviti hari ini. Acara akan dimulakan dengan memanjakan diri dengan program Rawatan Spa, selama 2 jam anda akan mendapat rawatan mandian kaki & urutan kaki, urutan badan penuh, urut muka, lulur badan, topeng badan, mandi bunga, teh halia. Selepas itu makan tengah hari akan disajikan di Warung Pasundan di daerah Tuban. Program kami diteruskan dengan mengunjungi Kuil Taman Ayun, yang merupakan warisan Kerajaan Mengwi. Diikuti dengan mengunjungi Alas Kedaton, hutan lindung yang dihuni oleh ratusan monyet dan kelawar yang dikuduskan oleh masyarakat sekitar. Perjalanan diteruskan ke Kuil Tanah Lot untuk menikmati panorama matahari terbenam yang indah. Makan malam akan disajikan di salah satu restoran di Kuta dalam perjalanan pulang ke hotel. Kembali ke hotel dan berehat.
Termasuk: Kereta AC peribadi, perkhidmatan pemandu pelancong, air mineral, tiket masuk ke tempat-tempat pelancongan, rawatan spa 2 jam, makan siang dan makan malam.

6th Day: Program Percuma – Pindah ke Lapangan Terbang (B)
Sarapan pagi di hotel, Daftar keluar dari bilik hotel maksimum sehingga 12 tengah hari. Dijemput pada waktu yang dipersetujui dan kemudian pindah ke lapangan terbang untuk penerbangan ke destinasi seterusnya.
Termasuk: kenderaan AC peribadi, perkhidmatan pemandu pelancong.

Pakej B: Bulan Madu 6 Hari 5 Malam

Hari 1: Jemput dan pindahkan ke hotel.
Tiba di Bali dan disambut dengan kalungan bunga yang dialu-alukan. Kemudian anda akan dikawal ke hotel untuk mendaftar masuk. Program dan rehat percuma.
Termasuk: Kereta AC private, welcome flower, cool mineral water dan professional guide services.

Hari 2: Barong & Kintamani Full Day Tour (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel, di jemput di Hotel acara pertama menonton pertunjukan tari Barong singgah di Galuh sebagai pusat batik dan souvenir Bali, dilanjutkan dengan Celuk sebagai pusat kerajinan perak. Mengunjungi obyek wisata Goa Gajah, tempat pertapaan Hindu dan Budha peninggalan abad ke-11, dan langsung beranjak menuju Kintamani. Makan siang di Kintamani restaurant sambil menikmati keindahan Danau dan Gunung Batur. Perjalanan dilanjutkan menuju Pura Tirta Empul Tampaksiring yang terkenal dengan sumber air suci. Singgah di Sukawati, pasar lokal yang menyediakan barang-barang kerajinan dengan harga murah. Beranjak menuju Jimbaran cafe untuk menikmati makan malam dengan sea food BBQ. Kembali ke hotel dan istirahat.
Termasuk : kenderaan AC peribadi, perkhidmatan pemandu pelancong, tuala sejuk, entrance fees & donations, tiket pertunjukan tari Barong, biaya makan siang serta makan malam.

Hari 3: Bedugul & Tanah Lot Day Tour (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel, tour dimulai dengan mengunjungi Pura Taman Ayun, Pura peninggalan masa kejayaan Raja Mengwi. Dilanjutkan dengan obyek wisata Bedugul untuk melihat keindahan Danau Beratan dan Pura Ulundanu. Menikmati makan siang di Mentari restaurant Bedugul sambil menyaksikan keindahan panorama alam pegunungan. Beranjak menuju Alas Kedaton, obyek cagar alam & budaya yang terkenal dengan puluhan keranya yang bersahabat. Dilanjutkan dengan Tanah Lot, kawasan pantai selatan yang terkenal dengan keunikan pura di tengah laut dan keindahan sunsetnya. Makan malam disajikan di Taman Segara Madu restaurant, kembali ke hotel dan istirahat.
Termasuk: kenderaan AC peribadi, perkhidmatan pemandu pelancong, tuala sejuk, entrance fees & donations,biaya makan siang serta makan malam.

Hari 4: Tanjung Benoa, GWK, Uluwatu & Sunset Dinner Cruises Tour (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel, mengunjungi pantai Tanjung Benoa Nusa Dua yang terkenal dengan keanekaragaman aktivitas olahraga airnya. Beranjak menuju Garuda Wisnu Kencana Cultural Park, makan siang di The Brandas restaurant GWK. Tour dilanjutkan dengan mengunjungi Pura Uluwatu, Pura suci yang terletak di ujung bukit Pecatu. Tour dilanjutkan shopping di Joger, menuju Pelabuhan Benoa, untuk memulai kegiatan sunset dinner cruises yang dihandling oleh Bounty Cruise, setelah acara selesai di antar ke hotel, acara bebas.
Termasuk: kenderaan AC peribadi, perkhidmatan pemandu pelancong, tuala sejuk, entrance fees & donations, dan biaya makan siang, Cruises termasuk: tiket sunset dinner cruises, biaya makan malam di Kapal Pesiar.

Hari 5: White water rafting, massage dan Jimbaran Dinner (B,L,D)
Sarapan pagi di hotel. Jam 08.00 akan dijemput untuk selanjutnya diantar menuju ke Sungai Ayung Ubud atau Sungai Telaga Waja yang terdapat di daerah Telaga Waja Karangasem kurang lebih 1,5 jam perjalanan dari Kuta. Sungai disini memiliki pemandangan yang sangat asri dan juga jeramnya yang cukup menantang, namun begitu aktivitas rafting ini aman untuk dilakukan oleh siapa saja karena akan dipandu oleh rafting guide yang sudah berpengalaman. Dari awal anda akan diberikan instruksi dan juga wajib mengenakan helm dan juga life jacket demi keamanan. Sekitar 2 jam anda akan diajak untuk menikmati keindahan sungai Telaga Waja dari atas boat. Sesampainya di garis finish anda dipersilahkan untuk mandi dan berganti pakaian sebelum menikmati makan siang. Setelah acara rafting anda akan langsung diantar menuju ke Bali Orchid Spa yang lokasinya di Kuta untuk menikmati sentuhan tradisional full body massage selama 1 jam. Setelah selesai massage anda akan kami jemput untuk selanjutnya diantar menuju ke Pantai Jimbaran untuk menikmati makan malam dengan menu BBQ seafood. Deburan ombak dan juga taburan bintang akan membuat suasana makan malam anda terasa romantis.
Termasuk: kenderaan AC peribadi, perkhidmatan pemandu pelancong, tuala sejuk, cool towel, aktivitas rafting, 1 jam tradisional massage Spa, makan siang dan makan malam di Pantai Jimbaran.

6th Day: Program Percuma – Pindah ke Lapangan Terbang (B)
Sarapan pagi di hotel, Daftar keluar dari bilik hotel maksimum sehingga 12 tengah hari. Dijemput pada waktu yang dipersetujui dan kemudian pindah ke lapangan terbang untuk penerbangan ke destinasi seterusnya.
Termasuk: kenderaan AC peribadi, perkhidmatan pemandu pelancong.

Harga Pakej Honeymoon 6 Hari 5 Malam

Berikut adalah senarai hotel yang menarik bagi pelancong Malaysia, jika hotel yang anda mahukan tidak ada dalam senarai pakej kami, sila hubungi kami untuk harga terbaik kami.

⭐️ 🏨 HOTEL Type of Room Pakej A Pakej B
no Maria Hotel Deluxe room 9,425,000 8,825,000
no Grand Sinar Indah Deluxe room 9,450,000 8,875,000
no Bali Sandy Resort Superior room 9,550,000 9,359,000
1 Bali Summer Hotel Deluxe room 9,664,000 9,259,000
1 Eazy Suite 1 Bedroom suite 9,954,000 8,994,000
1 The Harmony Legian Hotel Superior room 9,494,000 8,859,000
1 Karthi Hotel Deluxe Double room 9,774,000 9,634,000
1 The Aromas Bali Hotel Apartement room 9,954,000 9,744,000
1 The Berry Hotel Ory Berry room 9,894,000 8,944,000
1 Matahari Bungalow Deluxe room 9,854,000 8,994,000
2 Camplung Mas Hotel Superior room 9,984,000 8,894,000
2 Casa Padma Suites Standard room 10,484,000 9,594,000
2 Arya Hotel & Spa Arya room 9,884,000 8,944,000
2 Palm Beach Hotel Superior room 9,944,000 8,844,000
3 100 Sunset II Hotel Superior room 10,344,000 9,794,000
3 Bliss Wayan Hotel Deluxe room 10,204,000 9,544,000
3 Ibis Bali Kuta Hotel Standard room 10,384,000 9,594,000
3 Grand Ixora Superior room 10,874,000 9,919,000
3 Adhi Jaya Sunset Hotel Deluxe Pool room 9,884,000 8,694,000
3 The Radiant Hotel Superior Pool View room 10,684,000 9,594,000
3 Santika Kuta Hotel Deluxe room 10,884,000 9,944,000
3 Aston Inn Tuban Hotel Superior Pool room 10,784,000 9,844,000
3 Adi Dharma Hotel Deluxe room 10,834,000 9,969,000
3 Best Western Kuta Beach Standard room 10,734,000 9,669,000
3 Legian Paradiso Hotel Deluxe Pool View room 10,894,000 9,719,000
3 Rivavi Fashion Hotel Deluxe room 10,784,000 9,694,000
3 Wina Holiday Villa Hotel Deluxe room 10,544,000 9,794,000
3 Kuta Station Hotel Superior room 10,434,000 9,869,000
3 The Lokha Legian Hotel Deluxe room 10,884,000 10,744,000
3 Kuta Lagoon Resort Pool Access room 10,984,000 10,844,000
4 The Royal Eighteen Hotel Deluxe room 10,974,000 9,794,000
4 Park Regis Hotel Regis room 10,850,000 10,469,000
4 Jayakarta Bali Hotel 1 Bedroom Apartment 11,514,000 10,944,000
4 White Rose Hotel Deluxe room 10,974,000 10,394,000
4 Ananta Legian Hotel Deluxe Pool Access room 11,874,000 11,544,000
4 Aston Kuta Hotel & Residence Deluxe room 11,714,000 10,994,000
4 The Vira Bali Hotel Deluxe Pool Access room 11,894,000 11,594,000
4 Santika Premiere Beach Premiere room 11,944,000 11,869,000
4 Ramayana Resort & Spa Executive Deluxe room 11,574,000 11,244,000
5 Kuta Paradiso Hotel Deluxe Pool View room 13,974,000 12,295,000
5 Pullman Bali Hotel Deluxe Ocean View room 14,509,000 15,744,000

*TBA = to be advised. Silakan kontak kami ya

Catatan:

 • Harga pakej dikira setiap pasangan (2 dewasa) di IDR atau Rupiah Indonesia
 • Termasuk 5 malam menginap di hotel Bali sesuai pilihan (dijamin katil dua kali ganda), sarapan setiap hari, 21% cukai & caj perkhidmatan, dan juga semua penyertaan yang tercantum dalam jadual perjalanan disebutkan.
 • B = sarapan, L = makan tengah hari, D = makan malam
 • Bayaran tambahan bilik semasa Musim Musim Tinggi dikira setiap bilik setiap malam
 • Beberapa hotel membuat makan malam wajib untuk tetamu yang menginap dalam tempoh apa pun, dan kos makan malam wajib dikira setiap orang.
 • Tidak ada kebenaran untuk mendaftar masuk atau mendaftar keluar pada 31 Disember
  Semua perkhidmatan lawatan dan pemindahan di atas adalah peribadi (tidak berkongsi)
 • Harga pakej hanya sah untuk rakyat Malaysia
 • Kesahan pakej boleh didapati di jadual Surcaj Musim Tinggi
 • Tip tambahan akan dikenakan untuk panduan Mandarin (Cina) yang meminta, USD50 / tetamu / hari.
 • Sah sehingga: 31 July 2020
 • Kami juga bersedia membuat jadual lawatan mengikut idea dan permintaan anda, hubungi kami melalui WA 081-2397-7705
 • Flight Tickets
 • Cukai pelepasan
 • Tipping Guide, porter lapangan terbang
 • Bayaran lebihan bagasi
 • Personal expanses (perbelanjaan persendirian),
 • Lain lain yang tidak dinyatakan di dalam aturcara.

Jangan membuang masa anda .....!

Hubungi 24 jam kami di WhatsApp/SMS +62 81-2397-7705, E-mail: info@tourbalimurah.com untuk maklumat lanjut.

Pelbagai perkhidmatan tambahan yang detailnya boleh anda mesej, dengan langsung menghubungi kami.
PRIVACY POLICY :
Permintaan atau reservasi Anda benar-benar aman, semua data pribadi dienkripsi dan akan diproses dengan cara yang aman melalui email yang aman. Kami menjaga privasi data pribadi Anda dengan sangat serius. Informasi pribadi Anda hanya akan digunakan untuk memproses pemesanan Anda.

  Mau Booking atau Request:

  Detail Layanan*:

  Pilihan Hotel:

  Tanggal*:

  Peserta Tour*:

  Informasi Anda:

  Nama *:

  Email *:

  Phone:

  WhatsApp:

  Warga Negara:

  Nama Reservasi:

  Pick Up Area / Hotel:

  Nomor Kamar:

  Pesan Anda:

  Scroll to Top
  Scroll to Top